240 כמוסות חומצות השומן מסוג אומגה 3, DHA ו- EPA, אחראיות על ייצור חומרים המאזנים תהליכים רבים בגופנו: לחץ דם, טמפרטורת הגוף, דלקות, נפיחות, כאב, קרישת דם, תגובות אלרגיות וייצור הורמונים נוספים. ₪126.71 ליח' ₪140.79 ליח' עם השנים, עלתה המודעות התזונתית ועימה התובנה כי השינוי בהרגלי התזונה המערבית הוביל לצריכה בלתי מספקת של אומגה 3, וזאת לעומת צריכה עודפת של אומגה 6. היחס הרצוי בין חומצות השומן הלך ונפער עד כי טומן בחובו כיום השפעות שליליות על בריאותנו ובהן הגדלת הסיכון למחלות לב וכלי דם. גם תזונה נכונה ומאוזנת, המשלבת מקורות מזון כמו דגי מעמקים, זרעי פשתן ואגוזי מלך העשירים באומגה 3, לא תמיד מצליחה לספק לגוף את הכמות הנדרשת לשיפור היחס מול אומגה 6.
מחקרים קליניים רבים בדקו את השפעת תוספת EPA ו-DHA, חומצות השומן העיקריות מקבוצת אומגה 3 שמקורן בדגים בלבד, ומצאו מספר השפעות מיטיבות, ביניהן, הפחתת רמות טריגליצרידים, הורדת לחץ דם, השפעה אנטי-קרישתית, הקטנת הסיכון לתחלואה במחלות לב וכלי דם, והשפעה מטיבה על מערכת החיסון, תפקוד קוגניטיבי ובריאות הנפש.
גם ארגון הבריאות העולמי מכיר בחשיבות הנושא, ובמסגרת המלצותיו לשמירה על בריאות טובה, מציין את חשיבות ההימנעות מעישון, שילוב פעילות גופנית מתונה ושמירה על תזונה מגוונת תוך הגדלת צריכת אומגה 3 וצמצום אומגה 6. |